Smoothie

En smak av sommaren även mitt i vintern. Ett gott och lättlagat nyttigare mellanmål som barnen gärna gör när de kommer hem från skolan. Också gott att servera som enkel efterrätt, eller varför inte som frukost till den som inte är så förtjust att äta på morgonen, eller till brunch.

Välj bär efter smak – jag tycker mycket om att ta hallon och blåbär eller hallon, blåbär och jordgubbar för extra somrig smak eller björnbär. Numera kan man i välsorterade mataffärer finna frusen mango och annat exotiskt som också kan vara gott att göra smoothien på.

Du behöver:

1-2 paket frysta bär

1-2 bananer

1-1½ dl äppeljuice (gärna ofiltrerad)

1-1½ dl apelsinjuice eller 1-2 färska apelsiner som du pressar själv

Gör så här: 

Mixa allt och häll upp på glas, servera med sugrör och kanske en sked eftersom den blir lite halvfrusen.

Njut!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera