Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Summer in the city

Vare sig man är i stan, på landet eller i skärgården..

… kan det vara gott med en härligt krämig risotto till köttet. Som tillbehör till exempel goda bönor som kokas och serveras med en fräsch tomatsalsa gjord på färska ljuvliga coctailtomater som skärs i bitar och blandas med lite finhackad vitlök som man mosar tillsammans med salt med hjälp av knivbladet till en pasta som blandas med tomathacket och hackad färsk basilika, kanske från trädgården eller balkongen. Och genast har man en härlig måltid som värmer själ och kropp. Receptet på risotton hittar du här: http://katinkaskitchen.com/?p=318 Gör den med eller utan saffran. Det är inte svårt att göra en riktigt god risotto, tar bara lite tid att röra ihop eftersom den behöver passning och omrörning för att bli ljuvligt krämig. Två saker ska man tänka på förutom kärlek och magi och omrörningen:-): att inte snåla med mängden vitt vin och inte heller snåla med parmesanen, som gärna ska vara av god kvalitet och smak för den härliga sältan och stinget i smaken. Buljongsort väljer du efter tycke och smak, men jag gillar att blanda en god grönsaksbuljong med kycklingbuljong för en fin balans och sälta.

Buon appetito!

 

önskar Katinkas Kitchen

 

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

2 Comments to “Summer in the city”

  1. Fröken Dill says:

    Risotto, SMART nu när det inte är så tokvarmt. Dessutom börjar kantarellerna visa sig och svamprisotto tillhör det man INTE vill vara utan.
    Hälsar fröken Dill från Sättralund

  2. katinka09 says:

    Så sant! Och trattisarna torkar jag gärna så de blir sådär extra tryffliga i smaken och alldeles ljuvliga i risotto, sås, soppa, pastasås med vårlök(!)…. mums i sommar-hösten

Leave a Reply