Myntate

Det här är en dryck som barnen älskar! Sannolikt på grund av att den blir härligt söt om man sockrar den ordentligt, som den serveras i Nordafrika. Den är utmärkt för att lena en förkyld raspig hals, men är även en utmärkt dryck till orientalisk  eller marockansk-tunisisk mat med sina härligt heta smaker. I Sydeuropa finns alltid myntate som ett alternativ som jag gärna väljer efter maten om jag inte vill ha kaffe på kvällen.

Den som har mynta i rabatten eller på balkongen kan göra en härlig kopp att svalka sig med i värmen – även som varm dryck är den svalkande. Den som prompt vill ha kall dryck i värme gör iste på myntate.

Myntate kan kokas på torkad mynta eller färsk mynta. Låt dra några minuter och servera med råsocker eller honung för den som så föredrar.

 

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Katinkas Kitchen

 

Kommentera