Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Lök i folieknyten på grillen

IMG_1426

Det här är ett härligt tillbehör till vad som helst – en riktig favorit!


Du lägger folieknytena på grillen i början av grillningen och när allt annat är klart har du ett ljuvligt milt löktillbehör att servera.


Färsk gul lök i knippen

Smör

Olivolja

Vitt vin

Salt

Timjan – gärna färsk


Ta de hela lökarna om de är små, eller delade i halvor eller klyftor beroende på storlek. Ta fram ugnsfolie och lägg i dubbla lager, gnid in med olja eller smör, lägg på löken i en hög, lägg på en smörklick, ringla över lite olivolja och häll på en skvätt vitt vin. Lite flingsalt och gärna några kvistar färsk timjan innan du stänger foliepaketet och lägger det på grillgallret så tidigt som möjligt under grillningen och gärna ute vid kanten så det inte bränns i botten. När den övriga maten är färdiggrillad brukar löken ha blivit riktigt mjuk och härlig – ett underbart somrigt tillbehör till både fisk och kött som alltid gör succé.

Buon appetito!

önskar Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.comLeave a Reply