Tomatsalsa enkel och god

Tomatsalsa är väldigt lätt och snabbt att göra. Här är det en kokt variant som jag brukar göra på coctailtomater på burk. Den är lika god att servera som tillbehör till kött eller fisk som att dippa nachos i. Den2 burkar coctailtomater på burk, eller krossade eller hela tomater som skärs i bitar

Du behöver: 

2-3 vitlöksklyftor

1 msk rödivns- eller vitvinsvinäger

2-3 msk olivolja

salt till avsmakning

några tag på pepparkvarnen

Den som vill kan ha i chili för extra hetta och bett.

Gör så här: 

Skiva vitlöken och fräs den i olivoljan. Tillsätt vinägern och chilin om du vill ha lite hetta. Tillsätt tomaterna och låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera den varm eller kall.

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera