Rester blir härlig brunch

Att använda rester till något nytt spännande är något jag älskar. Utmaningen att kolla i kylskåpet, se vad som finns, och använda till någon ny kombination är alltid lika stimulerande och sätter igång min skaparfantasi.

Idag var vi utan vatten hela morgonen och halva dagen. Efter en härlig kväll med några vänner blev det en sen morgon då en brunch passar utmärkt. Eftersom vi inte hade vatten kunde vi inte diska. Sagt och gjort – stekfettet i stekpannan från köttet kvällen innan blev underbart gott att steka den överblivna pastan från i förrgår i. En klick schalottenlökssmör som åts igår till köttet tillsattes och det blev underbar uppvärmd pasta. Det överblivna köttet från gårdagskvällen skivades och serverades kallt. Tomater stektes, ägg likaså. På så vis blev resterna från två dagar till en härlig brunch, med färskpressad apelsinjuice och en caffe latte.

Vad du än finner i din kyl kan du säkert svänga ihop en härlig brunch med små medel och som tar tillvara resterna – stek potatis, stek ägg, gör äggröra, stek ris med vitlök, ingefära och chili, servera kött, kyckling kall uppskivad, servera lax kall, stek tomater, gör en frittata (en italiensk omelett med grönsaker)…  För inspiration lägg in ordet ”rester” i sök-rutan uppe till höger här bredvid.

Med vänliga matglada hälsningar

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera