Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Klyftpotatis

Klyftpotatis som kryddas med rosmarin och salt och bakas gyllene och lätt knapriga i ugn är ett supergott tillbehör till väldigt mycket. Dessutom lätt att göra. De kan även smaksättas med timjan eller en blandning av flera örtkryddor.IMG_0004

Du behöver:

potatisar som skärs i klyftor

olivolja

rosmarin

flingsalt

ev. några tag på pepparkvarnen

Gör så här:

Börja med att borsta eller tvätta potatisen. Jag skalar den sällan. Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt eller ugnsform. Gör det enkelt för dig när de ska penslas med olivolja genom att lägga alla potatisklyftor i en skål, ringla olivolja över, smula i rosmarin och flingsalt och rör runt med händerna innan du lägger upp det på plåten eller ugnsformen och bakar i 175-200 grader i ca 30-40 minuter tills klyftorna är mjuka inuti och vackert gyllenbruna och lite knapriga på utsidan.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply