Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Påsk – recept & tips
Categories: FESTMENYER, PÅSK

En del har redan påsklov, medan andra har det först veckan efter påsk. Hur som helst är det här en lite lättare vecka för de flesta eftersom torsdagen brukar innebära kortare dag och helgdagarna sedan tar vid.

Även om vintern och kylan håller sitt grepp om oss finns det hopp om våren och det kanske kan bli bättre väder till påskhelgen. På bilden kan du se hur påskliljorna på balkongen ett år såg ut vid påsk. I år har det inte ens varit aktuellt att IMG_4745plantera några vårblommor – vinterns växter får vara kvar tills varmare tider kommer.

I köket hoppas jag att värme och härliga matdofter får råda, ni finner recept för allehanda härlig påskmat att inspireras av här på Katinkas Kitchen. Rätter med ägg i flera versioner till exempel. Och målade ägg såklart. Jag gillar att göra lite festligare bruncher under helgdagarna och då är ju ägg en given ingrediens även övriga delen av året.

Söta efterrätter hör också till, och får gärna ha något gult ackompanjemang i form av en tropisk fruktsallad till exempel.

Under kategorin Påsk som du finner i kolumnen till höger finner du alla de recept som jag tycker kan passa särskilt bra till påsk. Du kan med fördel även gå in under kategorin festmiddagar för fler tips. Och känner du som jag för soppor i IMG_0334kylan går du in i den kategorin. Hör gärna av dig med tips och kommentarer på härlig påskmat!

Läs gärna inlägget här från förra året med veckomeny och flera tips för påsken. Länk: http://katinkaskitchen.com/?p=8380

Bland bilderna här har jag tagit med en från Paris äldsta chokladbutik – au bon maman.

Med vänliga matglada hälsningar

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply