Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Tropisk fruktsallad

En tropisk fruktsallad med sina härliga smaker och vackra färg är underbar att servera som den är, med en klick grädde smaksatt med vanilj eller kanske till och med en skvätt konjak eller rom. Jag serverar den gärna till den tryffliga chokladkakan, särskilt i påsktider på grund av sin guldgula färg. Eller till den superenkla krämigt goda franska chokladmoussen. Medan veganen serverar den som den är eller med något lämpligt tillbehör.

Smaken och färgen kommer från mango, apelsin och passionsfrukt, som blandas i en sockerlag.

Du behöver:

1-2 mangofrukter (finns praktisk fryst mango)

3 apelsiner

2-3 passionsfrukter

1 dl socker

1 dl vatten

ev.en liten bit vaniljstång, skuren på längden så fröna kommer ut

Gör så här:

Börja med att koka ihop sockerlagen; lägg socker och vatten i en kastrull tillsammans med vaniljstångsbiten som du skurit upp. Låt koka upp och ställ sedan att svalna.

Skär mangon i kuber. Tänk på att mangokärnan är stor och platt så skär längs med den och skala sedan av skalet med en vass kniv. Filéa apelsinerna genom att först skära av skalet, därefter skära ut hinnfria klyftor. Se bilden. Dela klyftorna i två delar. Vill du göra det enklare för dig delar du bara apelsinerna i klyftor med hinnor och delar dem i kanske tre delar per klyfta. Gröp slutligen ur passionsfrukterna och blanda allt med sockerlagen. Ställ svalt till servering.

Servera gärna med lösvispad grädde som du smaksatt med en liten sked socker och konjak eller rom eller bara med lite äkta vanilj.

Den här goda och vackra fruktsalladen kan även serveras till chokladkaka, chokladmousse, chokladfondanter eller till crêpes.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply