Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Veckomeny v 16
Categories: VECKOMENYER

Denna vecka prövar jag att publicera veckomenyn redan på lördag morgon för att ge dig käre läsare än mer tid för att inhandla det du saknar så din vecka blir lätt men ändå god.

Vi börjar på måndagen med en mustig pastarätt som brukar uppskattas av stora och små – spaghetti all’amaticiana. Det är en klassisk rätt från regionen Lazio ute på landet utanför Rom. Sidfläsk, tomater och en gnutta chili ger den härliga italienska smaken. Servera med bara en grönsallad. Länk till receptet: http://katinkaskitchen.com/?p=9530

Tisdagen får bjuda en vackert vårgrön soppa på gröna ärtor smaksatt med mynta. Servera med ett gott bröd. Länk till soppreceptet: http://katinkaskitchen.com/?p=7457

På onsdagen kan det kanske passa bra att plocka fram lax ur frysen – eller gå förbi affären och köpa färsk laxfilé. Tillaga den enkelt och lätt i ugn med citron och servera med ris och en väldigt lättlagad men supergod sås som du gör på de citroner som bakats i ugnen med laxen och sedan pressas ner i crème fraîche eller yoghurt. Kokt broccoli, gröna bönor, sockerärtor eller annat grönt serveras till. Länk till laxreceptet:  http://katinkaskitchen.com/?p=8402   Länk till citronsåsen: http://katinkaskitchen.com/?p=3325

Till torsdagen föreslår jag en enkel wok med kött (välj något nötkött som det är bra pris på i affären) och massor av fräscha grönsaker. Antingen gör du en allt-i-ett wok med noodlarna i, eller så serverar du woken med ris till.

Och så blir det då äntligen fredag igen och jag föreslår kycklingfiléer i krämig sås som får sin ljuvliga smak av dijonsenap och dragon och en skvätt vitt vin. Franska smaker som passar väldigt bra till kycklingen. Servera med ris eller pressad potatis och gärna en fransk tomatsallad till, med hackad lök och en god vinaigrette – kanske på balsamvinäger.

Scrolla neråt för att se alla bilder!

En riktigt härlig vecka med god, enkel mat i vardagen med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply