Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Morötter flerfärgade

Jag älskar morötter! Kokta, serverade med bara smör och/eller olivolja och salt. Eller ibland med olika härliga smaksättningar – basilika, citron, apelsin, koriander, chili…

Just här är det roliga flerfärgade morötter som jag fick i en inspirerande låda med ekologiska grönsaker från Årstiderna – gula, nästan vita, vanliga orange och vackra spännande mörkt vinröda, nästan svarta. De är lustigt nog orange inuti, så det blir extra vackert när man skär upp dem. Jag kokade dem i långa stavar i saltat vatten och serverade med smält smör och flingsalt som tillbehör till hemgjorda hamburgare. Koka dem inte för länge, utan så de har kvar en del av sin spänst och smak.

Länk till de hemgjorda hamburgarna: 

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply