Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Pak choi soyastekt

Pak choi är en asiatisk kål som liknar mangold. Man kan även ta just mangold eller till och med spenat om man inte får tag på pak choi. Det här är ett utmärkt tillbehör till kött, fisk, kyckling, grillat eller inte. Den steks helt enkelt med lite skivad vitlök, smaksätts med soya och sesamolja – snabbt, enkelt och gott!

Du behöver:

Ett stort stånd pak choi (eller mangold eller färsk spenat, även om du då inte får de härliga krispiga stjälkarna)

1-3 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade

några msk olja till stekning (Jag tar som vanligt med medelhavsak olivolja, men den mer renlärige tar nog någon annan lämplig olja. Det sägs att sesamolja inte är bra till stekning, för något händer vid upphettning så den bör tillsättas just innan servering)

2-3 msk soja

1-3 tsk sesamolja

Gör så här:

Skala och skiva vitlöken, skölj pak choien och torka av den eller kör den i salladsslunga. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Lägg i vitlöken, fräs den helt hastigt utan att den tar alltför mycket färg, lägg i pak choien och rör runt lite. Häll på soyan och se till att allt precis blivit varmt men inte vissnat ner alldeles för mycket. Lyft av och rinlga lite sesamolja över. Servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply