Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Goda prisvärda viner & mattips

Jag har haft förmånen att få pröva några viner innan de kom ut på Systembolaget. En del av dem har redan blivit omnämnda i tidigare inlägg. Jag vill så här inför helgen passa på att rekommendera de här vinerna som jag tycker är väldigt prisvärda och goda med fin balans mellan fyllighet, rundhet och syra.

Det är dels en italienare från regionen Marche på östra sidan av Italien, vid Adriatiska havet, Villa Marina Rosso Conero 2009, Artnr. 2143. Det här är ett vin gjort helt av Montepulciano-druvan, med med fruktighet och smak av bär, angenäm fyllighet och syra. Ett mycket prisvärt vin för 79 kronor som passar väldigt bra till pastarätter och ljusare kött som kyckling.

Länk till en massa pastarecept: http://katinkaskitchen.com/?cat=4017

Vidare har vi ett spanskt vin med mer fyllighet och fatkaraktär, Montgó Garnacha Old Vines 2010, från Cariñena, som är ett väldigt gammalt vindistrikt där Garnacha är den vanligaste druvan. Det här är ett vin med smaker av mörka bär och en not av choklad, 89 kronor, Artnr 2189. Det passar bra till en bit stekt kött, kycklinggrytor som t.ex. min medelhavskyckling men även till andra grytor och rätter.

Länk till en mängd härliga köttrecept: http://katinkaskitchen.com/?cat=4008

Och sist men inte minst ett franskt vin, Crozes Hermitage Cave de Tain 2009, Artnr 2815, 99 kronor, från Rhônedalen, gjort på Syrahdruvan. Det här är ett härligt vin till höstens mustiga grytor, ett vin i min smak, typiskt gamla världen med alla nyanser med frukt och kryddighet.

Länk till recept på grytor, som t.ex. kycklinggrytan med svamp som du ser på bilden, som jag kallar höstgryta, boeuf bourgignon och mycket annat: http://katinkaskitchen.com/?cat=4028

Du kan också med fördel gå in i kategorierna i kolumnen till höger – kyckling, lamm, nötkött, grytor, tillbehör, såser röror & kryddsmör etc. – eller söka i rutan uppe till höger på de saker du har hemma så får du upp alla recept som innehåller dina sökord.

Mycket vin- och matglädje och trevlig helg önskas från Katinkas Kitchen!

Scrolla neråt för att se alla bilder:)

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply