Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Mangoglass snabb

Jag har tidigare skrivit om den otroligt snabbgjorda bärglassen som sonen ofta ställer sig och gör åt familjen eller kompisar. Man tar de frysta bären och kör i mixern med socker och grädde eller för en nyttigare variant med naturell- eller vaniljyoghurt.

På samma sätt kan man göra med all frusen frukt och bär. Här är det mango, som praktiskt nog går att köpa fryst i små kuber, som körts med finmalet råsocker och grädde till en härlig exotisk glass – klar på ett kick.

Du behöver för 4-6 personer:

2 paket frusen mango

1 – 1/2 dl socker (gärna det finkorniga råsockret som numera går att hitta i flera affärer)

1 1/2 – 2 dl grädde (jag använder laktosfri från Valio)

Gör så här:

Lägg den frusna mangon i mixern, tillsätt sockret och kör tills du fått en smulig massa. Häll i grädden och kör tills du den går ihop och blir krämig och fin. Man brukar behöva använda en slickepott för att föra ner blandningen från mixerns kanter då och då.

Ser vera direkt, gärna i skålar som du haft i frysen ett tag så glassen inte smälter så lätt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply