Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Zuccchini med chili

Zucchini är både gott, och därtill lätt- och snabblagat. Här har jag stekt den i olivolja med chiliflakes eller kryddblandning med chili och lite citron. Ett gott tillbehör till kött eller fisk. Även gott till pasta eller som fyllning i en omelett. Det receptet finner du här bredvid.

Du behöver:

1-2 zucchinis

1/2 färsk chili eller chiliflakes

1/2 pressad citron

gärna Santa Marias Chili Explosion som jag tycker ger fin smak (man kan till och med ta bara den om man inte vill ha så starkt)

olivolja

salt och peppar

Den som vill kan även ha i lök och/eller vitlök

Gör så här:

Tvätta zucchinin och skär den i bitar. Hetta upp olja till medelhög värme i en bra stekpanna. Lägg i zucchinin, krydda med chilin. Väljer du att även ha i lök och/eller vitlök har du i löken från början, eftersom den tar längre tid att bli mjuk. Skär den i nästan lika stora bitar som zucchinin. Vitlöken, skuren i bitar, kan du tillsätta samtidigt som zucchinin. Smaka av med salt och peppar. Låt steka tills zucchinin mjuknat utan att bli för mjuk. Det är gott när den fortfarande har en viss krispighet i mitten, tycker jag.

Servera!

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply