Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Kalvfärsbiffar, rostade grönsaker & kryddsmör

IMG_9865

Kalvfärs får här bli härliga italiensksmakande kalvfärsbiffar med ugnsrostade rotfrukter, ris och kryddsmör på örter och citron samt en fräsch grön sallad. En lättlagad välsmakande middag som passar till både vardag och helg.

Receptet på rotfrukterna finner du här IMG_9863IMG_9862bredvid (eller genom att söka i rutan uppe till höger)

Du behöver för 4 personer:

beräkna ca 200 gram kalvfärs per person – d.v.s. ca 800 gram till 4 personer (de kalvfärsbiffar som möjligtvis blir över kan bli användbara goda rester till en annan middag)

örtkryddor efter tycke och smak

peppar & salt

finrivet skal av 1/2-1 ciitron (tvättad och helst ekologisk)

2 ägg, lätt uppvispade

1 schalottenlök, skalad och finhackad eller riven på rivjärn

Gör så här:

Börja med att sätta på ris eller potatis om du väljer det som tillbehör. Man kan också välja att bara servera rotfrukterna och en fräsch sallad till.

Blanda ihop ingredienserna till kalvfärsbifarna, blanda ordentligt. Det görs lämpligen med väl tvättade händer. Forma biffar med händernaIMG_9861 och lägg dem på ett fat eller en skärbräda tills det är dags att steka dem.

Rör ihop kryddsmöret enligt recept du finner här intill eller genom att söka antingen i sökrutan uppe till höger eller gå in och titta under kategorin “såser, röror & kryddsmör”.

Jag valde att steka biffarna i grillpanna. Då brukar jag inte använda fett när det rör sig om vanligt kött, men färs kan lätt fastna varför jag penslat dem med olivolja innan stekning.

Stek biffarna på båda sidor på ganska hög värme. De kan läggas in i ugnen allt eftersom de blir klara för att hållas varma och stekas klart. Det är gott när de fortfarande är lätt rosa i mitten utan att de är råa.

Servera biffarna med alla tillbehör.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply