Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Påskbrunch: lax med pocherade ägg

IMG_0389

Jag har tidigare skrivit om pocherade ägg och mina våndor med dem; Jag älskar dem, men oj vad jag tycker det är svårt att laga dem. Jag lagar med relativ lätthet den mesta mat, men av någon anledning tycks alla recept och goda råd om hur man pocherar ägg som klämkäcka tillrop utan verklighetsförankring. Den som har några bra tips får gärna höra av sig!IMG_0388

Trots, eller kanske just på grund av detta, ger jag mig då och då i kast med några fåfänga försök att bemästra konsten att pochera ägg. Den här gången gick det mindre bra, men jag kom på att om jag vände på äggen såg de i vart fall okej ut för fotografering:)

Här har de serverats med skivor av rökt lax på stekt bröd med sparris till en påskbrunch.

Du behöver:

2 ägg per person

kokande vatten som saltas och får 1 msk ättika eller vitvinsvinäger i sig precis innan pocheringen

rökt lax i skivor

grön sparris, stekt (du finner recept här på Katinkas Kitchen – skriv sparris i sökrutan uppe till höger)

bröd i skivor som steks i olivolja med lite vitlök och därefter saltas

sallad, tomater eller vad du vill servera till

Gör så här:

Koka upp vatten, salta och häll i ättika eller vinäger.

Häll ägg i en kopp, vänd försiktigt ner ägget i vattnet som du precis tagit från värmen så det inte bubblar längre. Ös ägget med det heta vattnet. Efter några minuter, när vitan stelnat men gulan fortfarande är lös tar du försiktigt upp ägget och låter det rinna av lite. Krydda med peppar, salt (gärna örtsalt som Trocomare eller Herbamare) och kanske lite chilikrydda.

Lägg laxskivor på det stekta brödet, lägg på det pocherade ägget och dekorera med den stekta sparrisen. Servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply