Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Ostron med citron

Det här är väl en av de enklaste förrätter eller drinktilltugg man kan servera. Förutom själva öppnandet då.. Exklusiv, javisst, men enkel och fantastiskt gott för de som fastnat för ostronens saltiga havssmak.

Den som hittar ostronen i kategorin jul kanske ställer sig frågande, men det förklaras lätt med att i Frankrike äter man gärna sina ostron just på julafton. En trevlig tradition som vi brukar försöka hålla i Katinkas Kitchen:)

Se till att vara utrustad med en ostronkniv och gärna en handske som skyddar. Lägg upp på fat och dekorera bara med citron. Eller servera dem på fransmännens alternativa vis med finhackad shalottenlök i en god rödvinsvinäger. Ställ fram en skål med en sked för gästerna att ta av och lägga på sitt ostron innan det glider ner i halsen..

Bon appétit!

önskar Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply