Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Ett år i mitt liv…
Categories: VARMT VÄLKOMMEN

IMG_2464

Den trogna läsaren vet att jag för ett år sedan inte kunde skriva några nya recept eftersom IMG_3115jag inte kunde laga mat på flera månader. Jag opererades för bröstcancer som de hittade på ett mycket tidigt skede, och jag har blivit fri från cancercellerna. Ett år senare är jag inte riktigt tillbaka där jag var innan, men jag kan laga mat och gör det gärna. Jag har valt att vara öppen om det som hänt mig och även bloggat på finest.se/katinkaskitchen. IMG_3117

Jag fick strax före sommaren ett samtal från chefredaktören för M Magasin, hon har följt min cancerresa och precis som jag själv överraskats av att cancercellerna kan växa i mjölkkörtelgångarna så man måste ta bort hela bröstet trots att det ännu inte blivit en invasiv cancer. Man måste IMG_2461både klämma och känna på brösten och noga gå på sin mammografi. Jag tyckte det var självklart att ställa upp och hjälpa till att sprida kunskap om denna hemska sjukdom men också inge hopp. Överlevnaden har ökat dramatiskt, delvis tack vare forskning och stöd till den så som Rosa Bandet. Det kändes ärligt talat lite konstigt att visa upp mig såpass “naken”, men när man varit bröstcancerpatient är det vardagsmat att visa brösten, och det nya högra känns inte ens som ett bröst:) Strax före semestern kom en journalist och intervjuade mig och efter semestern kom proffsfotografen. Vi hade riktigt trevligt vid båda tillfällena och nu har alltså tidningen kommit ut, på årsdagen för min operation då de opererade bort bröstet och byggde ett nytt. Den första oktober är även första dagen på Rosa Bandet-månaden. Precis som det står i artikeln har det här omtumlande året givit mig tankar och perspektiv på mycket i livet. Så nu hoppas jag att någon chefredaktör ska höra av sig gällande mitt matskrivande, kanske för en kolumn med matidéer och inspiration…  

Med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen! 

Bilderna är tagna av Paulina Westerlind och journalisten heter Lis Landmark. Ursprungsrubriken på artikeln var “Vad ska jag säga till barnen..?” men den ändrades till “något mer hoppingivande” på oklara grunder:)

Leave a Reply