Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Fish & Chips – glutenfri panering

IMG_3138

Jag har funderat på hur man ska kunna ersätta de utmärkta pankogrynen med ett glutenfritt alternativ vid panering av fisk till fish & chips à la Katinkas Kitchen. Och så kom jag på det: jag doppar först i bovetemjöl och till sist i quinoaflingor. Det blir en härligt frasig panering som är helt glutenfri! Servera gärna den saftiga panerade fisken med ugnsbakade potatisklyftor och remouladsås. Du finner potatisen i receptet med pankogryn här bredvid och remouladreceptet i eget inlägg. 

Du behöver för 4 personer: IMG_3139

800 gram vit fisk, t.ex. filéer av torsk, kolja, vitling eller kummel

1 1/2 dl bovetemjöl

salt och peppar

2 uppvispade ägg

2-3 dl quinoaflingorIMG_3137

några dl olja till stekning, gärna smakneutral olja som majs- eller solrosolja

Gör så här: 

Torka fiskfiléerna. Dela dem i lämpligt stora bitar, det brukar bli bra att dela varje filé i två delar. Rada upp djupa tallrikar med följande innehåll: bovetemjölet blandat med salt och peppar, de uppvispade äggen, quinoaflingorna som du också kan salta om du vill.

Doppa fiskbitarna först i bovetemjölet så de täcks av det, doppa dem därefter i äggvispet och sist i IMG_3140quioaflingorna. Lägg två och två i oljan som du hettat upp så att det fräser när du lägger i fisken men den inte blir bränd utan gyllenstekt. Du kan testa med en liten bit fisk med panering för att se att oljan har rätt temperatur. Stek fisken i omgångar, lyft upp med hålslev och låt rinna av på dubbel- eller trippelvikt hushållspapper. Servera direkt med dina tillbehör.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply