Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Pasta på goda rester

IMG_5261

Rester + rester + nykokt pasta = en ny god pastarätt! Jag hade kvar en del av den tryfferade blomkålscrèmen sedan fredagens middag samt en del av de gröna bönorna sedan lördagens middag. Tillsammans med nykokt glutenfri pasta och riven parmesan samt en extra skvätt grädde blev det en väldigt god och otroligt lättlagad middag. Principen att slänga i vad rester man har och kanske förstärka med grädde eller tomatsås och kanske någon grönsak, lök eller vitlök går att applicera på nästan vilka rester som helst. Här får du receptet på denna goda krämiga pastarätt med förföriska tryffelnoter att förgylla vardagen med efter trevliga helgmiddagar. 

Du behöver för ca 4 personer: IMG_5262

1 sats tryfferad blomkålscrème (se recept som publicerades nyligen eller sök i sökrutan uppe till höger)

ca 1 dl grädde (jag använder Valios laktosfria)

lite extra tryffelolja och tryffelsalt

peppar

kokta gröna bönor, hackade (kan ersättas med t.ex. bladspenat alternativt att man väljer någon grönsak att servera till i stället)IMG_5259

ca 2 dl finriven parmesan

ev. örter att strö över

gärna lite strimlad salladslök att strö över eller blanda i för extra piff

pasta efter tillgång och smak – beräkna 100 gram per person

Gör så här: 

Under tiden som pastan kokar värmer du upp blomkålscrèmen. Tillsätt de hackade bönorna och grädden, smaka av med lite mer tryffelolja och IMG_5261tryffelsalt samt peppar. Låt bli varmt. Strax innan servering vänder du ner en del av den rivna parmesanen och sparar resten till serveringen. Lägg upp på tallrikar, strö parmesan, salladslök och örter över samt ta några tag på pepparkvarnen. Servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply