Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Banan-chokladmuffins

IMG_5319

Glutenfria och lite nyttigare än många andra kakor, särskilt om dessa saftiga muffins görs på kokossocker. För riktigt fyllig chokladsmak använde jag Valrhonakakao. Dessutom hade jag i hackad vit choklad, faktiskt en laktosfri veganvariant. Det här är ett fantastiskt sätt att IMG_5320ta tillvara bananer som börjat bli lite väl mogna för den här familjens smak, maken undantagen men han kan ju inte mumsa upp hur mycket bananer som helst:) Smeten görs praktiskt i mixer och hälls sedan i formarna eller i muffinsplåten – vips har du något gott att bjuda på. Serverar du dem med vispgrädde och/eller glass, skivad banan och kanske hackad choklad får du en delikat lättgjord efterrätt. IMG_5321

Du behöver för ca 10-12 muffins:

2-3 mogna bananer

1/2 pressad citron

1 dl råsocker eller kokossocker

50 gram rumsvarmt smör, skuret i små kuber

1 ägg

3 dl glutenfritt mjöl (jag tog färdig mjölblandning från Finax)IMG_5312

1 tsk bakpulver – utblandad i mjölet

1 tsk vaniljsocker

1 kryddmått havssalt

ca 50 gram vit choklad, hackad

Pudersocker att sikta över de färdiga kakorna, om man vill

Gör så här: 

Lägg samtliga ingredienser utom den hackade vita chokladen i en mixer. Mixa snabbt så att alla IMG_5313ingredienser blandar och du får en fin slät smet. Häll i muffinsformar. Använder du som jag en muffinsplåt är det bra att smörja den med lite smör eller olja. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter tills de pöst upp och fått fin färg men gärna fortfarande är lite kladdiga i mitten.

Låt svalna, strö pudersocker över eller kakao om man föredrar det. Servera och njut!

Med vänliga mat- och bakglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka HammarskiöldIMG_5314

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.comIMG_5315

 

IMG_5317

Leave a Reply