Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Helg igen!

IMG_5386

Jag älskar maj! Nu är det helg igen, denna gång en av de kristna högtider vi har kvar i vårt IMG_5268sekulariserade land. Numera är det antagligen mest en anledning att vila, träffa släkt och vänner, umgås och kanske njuta en god middag. Med det strålande väder som nu råder här i Stockholm kanske det kan vara på sin plats med en picknick. Här på Katinkas Kitchen finner du tips och recept på till exempel supergoda tonfisksmörgåsar eller pajer att baka och ta med. I kolumnen till höger finner du kategorier som festmiddagar, pajer, smörgåsar bland mycket annat. Eller så söker du i sökrutan uppe till höger. Tonfiskmackorna kommer upp i eget inlägg här bredvid. 

I mitt kök ska jag laga en ganska enkel och delikat middag på lax som jag tänkte baka under ramslökspesto som jag har kvar i frysen sedan fjolåret. Om du har möjlighet att plocka ramslök nu när den spirar i naturen kan jag varmt rekommendera att du gör det och genast mixar ihop en alldeles fantastiskt god pesto du kan använda till IMG_0941mycket. Du hittar receptet här bredvid i eget inlägg. Sedan får vi se vad helgen har att erbjuda.  

En riktigt trevlig Kristi Himmelfärdshelg önskar jag alla, med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen! 

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply