Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Lästips!
Categories: VARMT VÄLKOMMEN

img_8262

Den här boken är fantastisk! Jag fick den för två år sedan och det tog mig ända till nu att läsa den. Nej, den är inte tråkig eller svårläst – tvärtom. När jag fick den hade jag just img_8266opererats för bröstcancer och jag liksom alla trodde att konvalescensen skulle bli en ändlös läsorgie. Men se, jag kunde inte hålla i en bok på flera månader, så boken glömdes bort och blev liggande.

I somras hittade jag den och när jag väl började läsa kunde jag inte sluta. Den är både spännande, informativ, handfast och intressant. Den är skriven med schvung och humor och gör mig som matlagande mattokig matbloggare alldeles tårögd av lycka. Nu förstår jag varför jag gjort en del saker i köket, och ännu bättre – hur jag ska göra framöver.

Boken heter Matmolekyler (Ica Bokförlag, Forma Books AB 2011) och är skriven av den kända matbloggerskan Lisa Förare Winbladh tillsammans med Malin Sandström som är  img_8265fysiker och har doktorerat på luktsinnet. De utgör en fenomenal duo med sin kunskap, nyfikenhet, ihärdighet i köket och experimentlusta. Det enda problemet med boken är att jag får mersmak – jag vill läsa mer, fördjupa mig och framför allt få än fler recept där matkemin appliceras för att nå nya kulinariska höjder.

Det finns en del recept i boken och en massa tips och lärdomar som alla med det minsta matintresse gör klokt i att genast förkovra sig i. Jag kommer använda boken för att gå in i olika kapitel och läsa på, till exempel inför stekning av kött eller om olika ingredienser och hur de fungerar i matlagningen. Dessutom finns information om frys, kokkärl och en massa annat matnyttigt. Nu väntar vi img_8262bara på uppföljaren. 

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply