Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Ananassorbet

Ännu en av alla sorbeter som blir fantastiskt god när man gör den själv. Numera finns det ananas att köpa fryst, som är passerad och därför utmärkt för att snabbt få till en god sorbet. Just ananas är liksom kiwi mindre lyckat att göra glass på eftersom båda innehåller enzym som bryter ner grädden och mjölken så den blir som sur. Men i en sorbet blir det förföriskt gott. 

Du behöver för ca 4 personer: 

2 – 2 1/2 dl socker (här använder jag faktiskt vitt socker, för färgens skull och för att låta ananasen få fritt spelrum)

2 – 2 1/2 dl vatten

400 gram mixad och passerad ananas

Gör så här: 

Koka upp sockerlagen på medelvärme. Om du inte hunnit tina ananaspurén ännu lägger du den i den ganska varma sockerlagen. Har ananaspurén tinat låter du sockerlagen kylas först och blandar sedan ihop. rör ordentligt. Låt stå kallt tills det är dags att hälla smeten i glassmaskinen. Kör tills du har en krämig sorbet. Servera direkt i skålar eller couper som du förvarat i frysen eller åtminstone kylen så att sorbeten inte smälter så lätt. Eller så gör du klart sorbeten i förväg, lägger i en låda i frysen och tar fram den ett tag före servering så att den får bra konsistens så att du kan lägga upp sorbeten vackert.

Servera direkt, eventuellt med några goda flarn eller kakor.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply