Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Mozzarella i det gröna

Mozzarella i det gröna, eller mozzarella cetriolo (gurka på italienska) kallar jag den här rätten som kom till när jag en kväll hade kvar mozzarella från pizzabak, men alla tomater var slut. Det fick helt enkelt bli en sallad på mozzarella och gurka – vackert smaksatt och dekorerad med vad som fanns kvar av den färska basilikan. Det blev faktiskt godare än väntat och kan rekommenderas som variation till den klassiska tomat-mozzarellasalladen insalata caprese. Passade väldigt bra till prosciutto och annan skinka.

Du behöver:

mozzarella

gurka

färsk basilika

olivolja

salt & peppar, ev. örtsalt

Gör så här: 

Skiva mozzarellan i ½-cm tjocka skivor, skiva gurkan i skivor som är 3-4 mm tjocka. Varva skivorna vackert på ett fat, dekorera med basilikabladen, salta och peppra. Jag tyckte det var gott med örtsalt på. Ringla olivolja över och servera gärna med skinka av något slag. Vi hade både kallrökt skinka och italiensk lufttorkad prosciutto crudo.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply