Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Florentiner – så gott!

 

Mmmm vad det är gott med florentiner – tunna knäckiga flarn på mandlar eller nötter med choklad.

På 90-talet köpte jag ljuvliga florentiner på varuhuset Saks Fifth Avenue. De var helt perfekta – tunna, knäckiga gjorda på cashewnötter med belgisk choklad i en vacker plåtask.

Numera finner jag ibland i Frankrike en lite mer vardaglig variant men nog så lyxigt god på mataffären Monoprix. De är gjorda på mandlar med vit, mjölk- eller mörk choklad, tillverkade av belgiska Jules Destrooper (vars underbara mandelkakor och speculoos jag skrivit om tidigare). Det perfekta tilltugget till en god espresso efter maten – enkelt, snabbt och gott!

Jag vet inte om det finns florentiner att köpa någonstans i Sverige, men kommer att återkomma med ett bra recept på hembakade florentiner – bakade på mitt ny abakplåtsskydd i silikon som jag skrev om härom dagen:)

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply