Nationaldag & Picknick

Den sjätte juni var länge Sveriges nationaldag i form av svenska flaggans dag, men sedan några år är det också en helgdag.

För den som vill ha picknick och titta på nationaldagsfirande på olika platser i landet, om vädret tillåter, plockar jag idag fram våra favoritsmörgåsar för picknick, sommar som vinter – smörgåsar med tonfiskfyllning.

Tonfisksmörgåsarna är mycket lätta att göra och blir verkligen underbart goda. Det bästa är att lägga salladsblad mellan brödet och fyllningen för att inte blöta upp brödet för mycket. Den som vill har även tomatskivor på, eller en ask cocktailtomater att knapra bredvid. Inte minst barnen brukar älska de söta små tomaterna. En sommar när vi köpt kilovis med tomater på Vikentomater i Skåne fick vi hejda sönerna när vi upptäckte att de i baksätet hade ätit ett och ett halvt kilo cocktailtomater på kort tid. De fick magknip och vi andra fick ha tomaterna för oss själva, ett tag i alla fall:)

Receptet på de goda picknicksmörgåsarna finner du här bredvid eller på den här länken: http://katinkaskitchen.com/?p=9456 Pröva också att göra hommous-smörgåsarna med färgranna tomatskivor som publicerades nyligen här på Katinkas Kitchen. Sök i kategorin smörgåsar i kolumnen här till höger. 

En söt lättbakad kaka i picknickkorgen? Kladdkakan som jag döpte till Estellekaka då prinsessan föddes på min sons födelsedag är ett härligt alternativ. Eller en underbar rabarberkaka som brukar göra stor succé – baserad på receptet på schweizisk äppelkaka. Kladdkaka: http://katinkaskitchen.com/?p=10959 Sök på rabarber för trevligarabarbermuffins med havre Katinkas Kitchen rabarberkakor och -pajer

En härlig och uppvilande dag önskas med matglada vänliga hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera