Salsa på mango, nektarin & avokado

Salsa är gott att servera till grillat, särskilt till fläskkött tycker jag. En salsa kan göras på till exempel tomater, mango, äpple, kiwi, nektariner, persikor, avokado. Den smaksätts med chili (helst färsk) och pressad lime samt lite salt. Chilin är viktig – annars blir det mer som en fruktsallad än det pikanta tillbehör det kan vara. Här har jag blandat mango, nektarin och avokado till en härlig salsa som passar väldigt bra med grillad fläskkött. Den går självklart även att göra på bara mango till exempel.

Du behöver:

1 mogen mango

1-2 mogna avokados

1-2 nektariner

1 röd chili

saft från 1-2 limefrukter

lite flingsalst

ev. färska hackade korianderblad

Gör så här:

Skär avokadon i bitar genom att dela den på mitten, ta bort kärnan, skåra avokadon i sitt skal i skivor på ca 1 cm och därefter på andra hållet så det blir kuber på ca en cm. Gröp ur avokadohalvorna med en matsked så har du den färdighackade avokadon i ett handgrepp. Se på bilden här intill.

Skär mangon i bitar genom att skära den nära kärnan på varje sida så du får två platta halvor. Skåra på samma sätt som med avokadon så du får ett rutmönster, men här vänder du mangohalvorna nästan ”ut-och-in” så de blir lite igelkottsliknande varefter du skär av kuberna ner i skålen. Se på bilden här bredvid.

Tvätta och skär nektarinen i bitar genom att dela i två halvor och ta bort kärnan. Blanda allt i en skål och hacka chilin och tillsätt. Känn efter om du har fått tag på en stark eller mildare chili. Pressa limejucien över och smaksätt med salt och eventuellt hackade korianderblad. Ställ åt sidan till servering.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

En kommentar

  1. Pingback: Mango | Katinkas Kitchen

Kommentera