Glutenfritt

IMG_3045

Här har jag valt att lägga glutenfria recept i en egen kategori. Anledningen är dels att vi i min släkt har en hel del glutenintoleranta så jag har vuxit upp med det som ett naturligt begrepp att förhålla sig till. Dessutom märker jag att jag själv nog mår bättre utan gluten (hur trist det än är när man älskar pasta och att baka…:-). Vad gäller pasta finns det numera utmärkta substitut – det bästa jag funnit är en italiensk majspasta, men ibland kokar jag helt enkelt quinoa till pastasåsen. V

Vad gäller bakande är det ömsom vi och ömsom vatten: En del recept går precis lika bra att laga på glutenfritt mjöl, som de flesta mjuka kakor. En del recept är naturligt glutenfria, som kokostopparna här på sidan, medan andra är en riktig utmaning. Jag håller febrilt på och försöker experimentera mig fram till ett riktigt gott glutenfritt bröd, och likaledes en riktigt god glutenfri pajdeg – en utmaning som kräver sina turer i köket. Är det någon som har tips och idéer som ligger före mig tar jag gärna emot tips och förslag genom kommentarrutan här nedan.

I den här kategorin har jag lagt alla glutenfria bakverk, men även en del efterrätter som man kanske ibland kan tro innehåller gluten, bara för att visa att de är naturligt glutenfria. Hur som helst hoppas jag att du här ska finna några inspirerande goda recept!

Med vänliga glutenfria hälsningar

 

önskar Katinkas Kitchen

 

Katinka Hammarskiöld

 

www.katinkaskitchen.com

 


2 Kommentarer

  1. Hej Katinka

    Här kommer ett recept på en glutenfri pajdeg som jag brukar göra, det är ingen som märker att den är glutenfri.

    75 gram smör
    3 dl glutenfri mjölmix (den grova är bäst)
    1 dl kesella 10%

    Jag brukar blanda i färst timjan eller paprikapulver (1 msk) för att få lite färg
    och smak och jag förgräddar alltid innan jag
    lägger på fyllning.

  2. helt super det receptet, TACK Katinka!! Har sökt mig galen på ett bra glutenfritt pajrecept. Tycker alltid botten blir fet och smulig. Den här blev RIKTIGT knaprig och god. Jag följde receptet men hade i lite riven ost också.

Kommentera