Gustav Adolfbakelser!

Sonen kom för vad som nu är ganska många år sedan hem från skolan och sade: Mamma, mamma, det är Gustav Adolfs dagen! du MÅSTE göra Gustav Adolfbakelser och lägga ut på Katinkas Kitchen!

Lite sent påtänkt bara, så jag plockade fram de enda bakelser jag då hade publicerat – marängvaniljbakelser – maränger med vaniljglass emellan, och lät dem bli en god Gustav Adolfbakelse i all enkelhet. Eller så gör man någon annan god kaka, som den sanslöst lättlagade kladdkakan du finner här: http://katinkaskitchen.com/?p=13908

Jag borde komma ihåg Gustav Adolfsdagen, med tanke på att jag bodde ett tag i Göteborg som barn. Där gick vi till skolan den 6 november för att höra rektorns tal om Göteborgs bildande av Gustav Adolf, varefter vi var lediga resten av dagen och gick och åt just Gustav Adolfbakelser. Till nästa år kanske jag gör vad som mer rätteligen kan kallas en Gustav Adolfbakelse. Tills dess önskar jag alla en riktigt trevlig söndag.

Länk till marängbakelserna: http://katinkaskitchen.com/?p=13189

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

2 Kommentarer

  1. Hej mamma, jag är i skolan och har dator lektion men jag tänkte passa på att skriva ett medelande till dig!

  2. Så kul, söta du! Ha det bra så ses vi till middagen! Puss!

Kommentera