American pancakes

IMG_0477

Amerikanska pannkakor är ju ganska annorlunda våra tunna pannkakor. De brukar vara mycket uppskattade till en härlig brunch. Jag fick ett mycket bra recept från en av mina amerikanska väninnor. Ibland väljer jag att ersätta grädden i smeten med vaniljyoghurt, som jag tycker ger ett mycket gott resultat.

Här har jag valt att servera dem med färska blåbär, några hallon och såklart lönnsirap! Det kan vara svårt att få tag på äkta lönnsirap som är dyrare än den oäkta, men mycket godare och inte lika söt men med fler smaknoter.IMG_0485

På helgmorgnar älskar barnen att få det här, när de var små likaväl som nu när de är stora tonåringar.

Du behöver till ca 12 pannkakor Ca 12-15 cm diameter:

knappt 5 dl vetemjöl

2,5 tsk bakpulver

½ tsk malen kanel

lite riven muskotIMG_0479

1/4 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

rivet skal av en citron

3,75 dl kaffegrädde eller matlagningsgrädde – eller ännu hellre vaniljygohurt

1 knapp dl rårörsocker, farin eller ljust muscavadosocker

2 dl mjölk

4 msk smält smöramerican pancakes 2 Katinkas Kitchen

2 ägg, uppvispade

smör till stekning

Gör så här:IMG_0482

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i en annan bunke ihop de uppvispade äggen med mjölk, grädde/vaniljyoghurt och smält smör.

Rör i vätskan i de torra ingredienserna och rör runt. Min amerikanska väninna hävdar med bestämdhet att det är okej om det är klumpar i smeten. Hon rör gärna i färska blåbär i smeten, men jag föredrar att servera dem bredvid.

Hetta upp en pannkakslagg eller stekpanna och lägg i en rejäl klick smör, vänta tills smöret slutat fräsa och häll då i en klick av smeten. Stek pannkakorna så de blir gyllene och är genomstekta. Trava på ett fat och dekorera med färska blåbär, om du inte redan haft dem i smeten. Servera med lönnsirapen och kanske en god glass!

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera