Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Morötter med koriander och lime

2000487

Morötter är underskattade – de är så lätta att göra och kan med enkla handgrepp piffas upp till ett supergott tillbehör till nästan vad som helst. Matcha kryddningen med maten och du får en både god, vacker och nyttig måltid.

Här har jag valt att krydda dem med koriander och lime. De serverades till grillad fisk med asiatiska smaker, men passar bra till nästan vad som helst; fisk, kyckling, kött eller bara kallskuret. De är även goda att äta kalla, med lite extra olivolja.

Du behöver:

Ett rejält knippe morötter – färska eller vinterversionen, båda går lika bra

färsk lime (eller citron om du inte får tag på lime) – den pressade saften och kanske även lite finrivet skal av den tvättade frukten

färsk koriander, hackad

olivolja

salt

ev. lite lime- och myntakryddblandning (finns i Santa Marias sortiment)

Gör så här:

Koka morötterna mjuka men inte för mjuka och sladdriga i lite saltat vatten. Det bästa resultatet får du av att ångkoka morötterna, använd annars så lite vatten som möjligt.

Häll av de färdigkokta morötterna, lägg dem i en skål eller på ett serveringsfat. Pressa lime eller citron över, kanske även lite finrivet skal, lime- och myntkryddan om du har den, eventuellt lite extra flingsalt och ringla olivolja över och dekorera med koriandern.

Servera direkt eller låt svalna och tillsätt gärna lite mer lime och olivolja innan servering.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com2000485

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply