Potatis på grillen

 

IMG_1683

Om man inte har ugn eller helt enkelt inte vill tillaga sina grilltillbehör i ugn är det här ett enkelt och smart sätt att få oemotståndligt god potatis till din grillmiddag. Ta stora potatisar, här i Spanien är de oftast stora och passar perfekt till den här favoriten. 

Du behöver för 4 personer: IMG_1684

4 stora potatisar, tvättade och skurna på längden i halvor

vatten med rikligt med salt att koka dem i

rosmarin, gärna färsk eller annan örtkrydda

salt och peppar

olivolja

Om man vill för extra god smak: hackad eller mosad vitlök, olivolja och rosmarin som blandats ihop och droppas över de färdiggrillade potatisarna

Gör så här: IMG_1686

Koka potatishalvorna i väl saltat vatten i ca 15-20 minuter tills de är i princip klara men inte för mjuka.  Häll av kokvattnet och låt dem ånga av ett tag så de svalnar och blir av med vätska. Skär ytligt skåror i snittytan så du får ett vackert rutmönster. Häll eller ännu hellre pensla olivolja över dem, salta, peppra och strö på rosmarin eller annan örtkrydda. Låt dem ligga tills det är dags att grilla dem. När du nästan grillat klart det övriga köttet eller fisken lägger du på potatisarna, först med den kupiga sidan neråt ett tag men sedan med snittytan neråt. Låt dem ligga tills de fått riktigt fin knaprig yta utan att bli brända. På en Webergrill brukar det vara bra att lägga dem i en ring längs med kanten. Lägg upp de färdiggrillade potatishalvorna på ett uppläggningsfat och häll eventuellt över vitlöks-rosmarinoljan för extra smak. Servera med ditt övriga grillade.IMG_1688

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera