Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Glutenfria goda baguetter!

IMG_7754

De här baguetterna är verkligen goda och ovanligt bra för att vara glutenfria. Receptet kommer från Hemmets Journal och jag har tagit mig friheten att vidarepublicera det här utmärkta receptet. IMG_7753

Du behöver

3 deciliter rismjöl

3 deciliter durramjöl

1 deciliter majsstärkelse

2 teskedar salt

1 tesked brödkrydda

0.5 deciliter psylliumfröskal

2 matskedar pofiber

2 matskedar fibrex

50 gram jäst

7 deciliter vattenfingervarmt

1 styck äggvita

1 matsked rapsolja

0.5 deciliter ljus sirap

Gör så här: 

Blanda alla torra ingredienser, gärna i en degblandare. Blanda jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt därefter äggvita, rapsolja och den ljusa sirapen. Vänd ner degvätskan i de torra ingredienserna. Blanda ordentligt. Degen blir bara bättre om den får bearbetas en stund, ca 5 minuter. Låt den jäsa i bunken direkt efter att den blandats, ca 30 minuter.
Häll ut lite rismjöl på bakbordet och dela degen i 6 delar. Rulla varje del så att de blir 20–25 cm långa. Forma som baguetter och rulla i rismjöl så degen inte fastnar. Låt dem jäsa under bakduk 20 minuter. Sätt ugnen på 250° och ställ in en plåt så att den blir varm. Lägg över baguetterna på den heta plåten och grädda dem 20–30 minuter.
Tips! Man kan även blanda hela eller hackade oliver i degen innan man formar baguetter. Då blir det fina olivbröd. Eller strö över lite ost innan de går in i ugnen så gratineras de fint och får ett knaprigt täcke.
Förmedlat från Hemmets Journal med vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen
Katinka Hammarskiöld
katinka.hammarskiold@hotmail.com
www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply