Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Midsommarvecka!
Categories: MIDSOMMAR
Midsommarblommor!

På fredag är det midsommar och vi är i vår ljusaste period, dessutom har vi haft ovanligt vackert varmt väder även om gårdagen och idag bjudit dramatiska närmast tropiska skyfall och åskknallar i Stockholm. I Katinkas Kitchen brukar det vara ganska traditionellt och samtidigt enkelt, se mer i inlägget om midsommarmat som publiceras här bredvid.

Det magiska ljuset..!

Förra året blev det inte så mycket matlagning under sommaren då min hand opererades för karpaltunnelproblem. Och i kölvattnet av den råkade jag ut för det osannolika att få en infektion i knogleden efter en kortisonspruta med tre operationer på fem dagar och en veckas sjukhusvistelse med intravenös antibiotika. Handen krånglar fortfarande så jag är glad för alla händer som hjälper mig i köket. När jag inte kan stå i mitt kök och laga gamla favoriter eller utveckla nya recept och experimentera brukar jag läsa desto mer recept och tänka på allt jag vill göra när jag är bra igen.

I år fördelar vi gracerna vännerna emellan och vi ska laga huvudrätten vilket blir grillad flankstek med sallad och grönsaker samt en mustig rödvinssås. VI hade tänkt oss chimichurri, som jag varmt kan rekommendera, men blir “tvungna” att matcha det utmärkta rödvin värden ämnar plocka fram – ett kärt besvär!

-duka vackert med blomgirlander

En riktigt härlig midsommarvecka med mycket god, enkel mat i vardagen och till fest – med kärlek och magi önskar jag er alla!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Midsmmarnatt!

Leave a Reply