Lax Café de Paris, quinoa & Capri-grönsaker

Vi, eller snarare maken, gjorde ju Tom Sjöstedts magiska Café de Paris-smör nyligen, och sedan har vi använt det till en massa rätter – bland annat till stekt lax med quinoa och Caprigrönsaker som jag kallar det när man bakar tomater med kapris, oliver, vitlök och olivolja. Här har de fått förstärkning av zucchini.

Du behöver för 4 personer:

4 bitar lax på ca 150-200 gram styck, gärna med skinnet kvar

de kryddor du väljer att ha på laxen – jag tog lite chili & citron

olja och smör att steka i (eller så bakar du den i ugnen, men passa så den inte blir överstekt)

quinoa, som kokas enligt anvisningar på förpackningen

Caprigrönsaker, enligt eget recept

Tom Sjöstedts eller något Café de Paris-smör som du hittar i eget inlägg här på Katinkas Kitchen

Gör så här:

Börja med att röra ihop smöret, låt det stå så att smakerna blandas och blommar upp. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen, gärna med lite örtsalt eller buljong i kokvattnet. Gör i ordning grönsakerna så de bakas i ugn, eller välj helt andra grönsaker efter tillgång och smak.

Stek laxen, ett kort tag på den kryddiga ”ovansidan” så den får fin färg och sedan med skinnsidan ner så att det blir krispigt samtidigt som du ser att laxen fortfarande är lite rå i mitten – då tycker de flesta här att den blir bäst, fast min son vill alltid ha sin bit stekt lite extra. Lägg upp direkt och servera med quinoa, grönsaker och det goda smöret att klicka på både laxen och quinoan.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera