Pasta med ramslökspesto

Jag tycker att ramslök är alldeles magiskt gott! Så fort den kommer i säsong jagar jag efter den – hos min föräldrars grannar där den växer ymnigt och även från affärer när den dyker upp där. Sedan blir det raeslöksfest! Framför allt omvandlas en hel del till ramslökscrème eller ramslökspesto – den senare har parmesan i sig, annars är de lika – som jag fryser in för att kunna njuta denna delikata råvara även under andra tider på året. En krämig klorofyllgrön ramslöksrisotto går inte av för hackor! Men här blir det pasta, i det här fallet spaghetti, som blandats nykokt al denne med den gröna peston eller crèmen för en sällsynt lätt- och snabblagad måltid!

Du behöver för 4 personer:

pasta efter tillgång och smak – beräkna åtminstone 100 gram pasta per person

ca 1 dl, gärna lite mer, ramslökscrème eller ramslökspesto

riven parmesan (har du använt ramslökscrème tar du bara mer av parmesanen och blandar i kastrullen) – se till att ha även till serveringen

Gör så här:

Koka pastan i rikligt med saltat vatten så att den är perfekt al dente. Häll av den i durkslag. Häll tillbaka den i kastrullen där du gärna sparat en liten skvätt av kokvattnet, rör i ramslökspeston eller ramslökscrèmen, tillsätt parmesan, rör runt och servera direkt – gärna med en fräsch sallad till!

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera