Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Snart mars…!
Categories: VARMT VÄLKOMMEN
Solen strålar utanför mitt hemmakontor!

Vi är redan i slutet av februari, på tröskeln till mars! Även om vi de senaste dagarna i Stockholm haft vårlika temperaturer blir det aldrig vår på de här breddgraderna så tidigt. Framåt slutet av mars däremot – med vårfrudagen (våffeldagen) och vårdagjämning blir det andra takter. Ljuset anas redan och som vi längtat! I Paris där jag bodde en stor del av förra året har de haft 20 grader – alla flockas i parker och längsmed floden Seines översvämmade bankar.

I skrivande stund strålar solen i huvudstaden och vårvindar friska far fram med hopp om varmare och ljusare tider. Samtidigt lever vi i pandemins tid med hot om ytterligare nedstängningar. Det är nog många som drar sig tillbaka i sina hem och kanske lagar lite extra god mat. Här på Katinkas Kitchen finns många recept att botanisera bland, och fler tillkommer hela tiden. Hör gärna av dig med önskningar, synpunkter, kommentarer och frågor.

Jag sitter själv och funderar på vad jag känner för att laga – en mustig gryta eller något lättare som en god fiskrätt? Kanske det underbara hjortköttet med en ljuvlig sås och fräscht grönsakstillbehör. En sommarsmakande glass eller sorbet som avslutning, eller den chokladsoufflé de serverade på en av våra kvartersrestauranger i Paris som var helt oemotståndlig. De kallade den för den oundvikliga (l’incontournable) som man bara måste pröva! Den kommer snart här på Katinkas Kitchen, så välkommen igen och igen!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen

Uppdukat för födelsedagsmiddag i familjen för vår yngste som lämnade tonåren! Laxtartar till förrätt, enligt födelsedagsbarnets önskan.

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply