Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Pasta sparris bacon ramslök parmesan
Categories: VARMT VÄLKOMMEN
Dekorera gärna med färska ramslöksblommer – de är som små poppande smakbomber!

Grön sparris, bacon och parmesan – se där en hel massa härliga umamismaker som bildar en ljuv förening. Välj pastasort efter tillgång och smak. Med favoriten ramslök blir det alldeles underbart, och dessutom otroligt lättlagat och vackert klorofyllgrönt.

Här kan du antingen använda färsk ramslök som du strimlar eller den underbara ramslökscrèmen som jag gärna gör i stora lass när det är ramslökssäsong för att sedan frysa in den i små burkar och plocka fram av hela vägen in i vintern. Recept finner du i eget inlägg – sök på ramslök i sökrutan uppe i kolumnen till höger.

Upplagt för att hackas
Sparrisen kokas mjuk och ramslökscrèmen har blandats i

Du behöver till ca 4 personer:

1-2 paket bacon, strimlat

2 knippen grön sparris, tunt skivade

ett knippe färsk ramslök eller några skedar ramslökscrème

1-2 dl riven parmesan precis till servering

nymald svartpeppar

örtsalt

Här har jag använt färska hackade ramslöksblad

Gör så här:

Stek strimlad bacon i stekpanna eller traktörpanna, tillsätt sparris och låt den koka sig så mjuk som du vill ha den, man kan lägga ett lock över. Koka pastan så att den är al dente, skölj den och vänd ner i det övriga efter att du strax dessförinnan rört ner ramslöken. Tillsätt en del av den rivna parmesanen och spara resten till serveringen att strö över portionerna. Servera direkt!

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

En mycket lättlagad – och god – rätt!

Leave a Reply