Mandelsplitter


Det här är ett väldigt lättgjort och ganska nyttigt godis som jag gärna gör till jul.

Du behöver: 

250 gram mörk choklad av god kvalitet

200 gram mandlar

Gör så här:

Skålla mandeln, det gör du genom att koka upp vatten, lägga i mandeln, låta den ligga bara helt kort och sedan spola av vattnet i en sil och skölja mandlarna i iskallt vatten direkt så de inte mjuknar. Tryck ut varje mandel ur skalet. Lägg de skållade mandlarna på hushållspapper eller kökshandduk att torka helt innan du fortsätter.

När mandeln är helt torr hackar du den på längden så du får avlånga mandelsplitter.

Smält chokladen i tjockbottnad kastrull över lägsta värmen. Det här tycker jag är det bästa sättet att smälta choklad eftersom man med dagens spisar har god koll på temperaturen så den inte blir för hög. Använder du vattenbad riskerar du att få vattenånga i chokladen och då skär den sig. Rör om då och då. När all choklad smält tillsätter du den hackade mandeln. Klicka upp på en bakplåtsklädd plåt. Låt stelna i rumstemperatur. Förvara dem svalt men inte för kylskåpskallt, då fälls fettet ut ur chokladen och missfärgar de gråa och inte lika snygga.

Njut!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 


 

En kommentar

  1. Smart – mandelsplitter är en favorit i chokladasken, klart man ska göra sig flera!

Kommentera