Mandelfyllda chokladdoppade katrinplommon


Ett gott och lite nyttigare godis som farmor gjorde i julas. Men det är lika gott och nyttigt året om.

Ta katrinplommon av bra kvalitet. Om de är lite torra kan du blötlägga dem ett tag. Om du vill kan du låta dem dra i någon god sprit ett litet tag. Lyft dem ur vätskan och låt rinna av ett tag. Lägg en skållad mandel i varje katrinplommon. Smält mörk choklad av god kvalitet på låg värme och doppa katrinplommonen i chokladen. Lägg på plåt, gärna klädd med bakplåtspapper.

Man kan göra på samma vis med torkade aprikoser eller fikon – till exempel fikon doppade i cognac.

Mycket glädje i julstöket önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com


2 Kommentarer

  1. Hej Katinka,

    Fick godis av en bekant från polen för några år sedan som jag älskade. Plommon (torkade) doppade i choklad, ev var de indränkta i någon likör/sprit. Jag har inte hittat något liknande i Sverige och de hade ingen mandel inuti. Är det en polsk specialitet, godis alltså. Blev så glad när jag hittade ditt recept. Tänkte göra som julgodis med chokladsås gjord på kakaopulver istf att smälta ner en chokladkaka, Vad tror du?

    Många hälsningar

    Lena Lif

  2. Låter som ett gott juligt godis! Och lätt att göra själv!

Kommentera