Bönröra på italienskt vis

IMG_1547

Du bara måste pröva det här! Receptet är inspirerat av ett recept från Jamie Oliver, en husgud hos oss för sin enkelhet och kärlek till Medelhavsmaten.

Bönröran är lättlagad och alldeles underbart krämig och god! Den är fantastisk att servera till ett glas vin före maten när alla är riktigt hungriga. Den gör sig även utmärkt som tillbehör till grillat. Röran brukar bli en succé i alla åldrar.

Du behöver:IMG_1549

Cannellinibönor – 1 burk färdigkokta (eller om du föredrar egenhändigt blötlagda och kokade)

Färsk rosmarin – ett antal kvistar

Citron – saft från ca 1 st. 

Vitlök – 2-4 klyftor, skalade, krossade och grovhackade

Olivolja – ½ dl

Flingsalt

Gör så här: 

Värm olivolja på låg värme i en stekpanna. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladet innan du skalar dem så de krossas lite – grovhacka dem därefter. Fräs vitlöken långsamt på låg värme i olivoljan så de bara kokas i den, utan att ta färg. Tillsätt grovhackad rosmarin. När vitlöken är helt mjuk och har fått underbar nötig mild smak häller du i bönorna och rör runt. Mosa bönorna grovt med en gaffel – det får inte bli puré. Smaksätt med citronsaft och flingsalt. Tillsätt eventuellt lite mer olivolja.

Häll upp i skål och servera ljummen eller kall till bröd som drinktilltugg före maten, eller till maten – passar fantastiskt till grillat.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera