Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Fänkåls- och apelsinsallad

Det här är en underbar italiensk sallad på färsk fänkål och apelsin, helt enkel med olivolja och havssalt. Den är mycket god att servera till all sorts fisk. Även som förrätt med några skivor rökt lax är den utmärkt. Den blir bäst om fänkålen skivas riktigt tunn – använd helst en mandolin. Du kan välja att bara ha apelsinsmaken genom färskpressad apelsin, eller ha i bitar av apelsin.IMG_4439

Du behöver:

Färsk fänkål, 1-2 st.

Apelsin, 1-2 st.

Havssalt eller flingsalt

Olivolja

Gör så här: 

Strimla fänkålen riktigt fint, helst med mandolin. Lägg fänkålsstrimlorna i en skål och strö över havssalt eller flingsalt. Skär apelsin i bitar, eller pressa ur saften. Lägg i apelsinbitarna i salladen och/eller häll färskpressad saft över. Avslutningsvis droppar du olivolja över. Smaka av så du tycker det blir en fin smakavvägning.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply