Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Asiatiskt till fredagen

Så är det fredag igen!  Vanligtvis brukar jag gilla att göra något ganska lättlagat som ändå är väldigt gott till fredagsmiddag. Men ikväll blir det en rätt som egentligen inte är särskilt svår, fast har lite fler moment genom att man behöver skala ingefära, vitlök och schalottenlök och göra en marinad att lägga kycklingen i, och därtill en sås.

Anledningen till kvällens val är flera – främst att i den sjukstuga vi har hemma har barn och man svårt att känna smak:-) så asiatisk mat med sina smaker av vitlök, ingefära, chili, lime och citron är perfekt för att ha chans att känna någon smak över huvud taget. Dessutom är det ju väldigt nyttigt med de här sakerna – inte minst vid förkylning. Men en annan anledning är helt enkelt att det var länge sedan jag lagade satayspett med jordnötssås, och det är himla gott! Receptet finner du här bredvid.

Till efterrätt har barnen beställt pappans favorit – blåbärssufflén med drottningkompott och vaniljgrädde. Du finner även det receptet här bredvid på Katinkas Kitchen, och en massa annan inspiration för den som vill laga något enklare.

Med en önskan om en riktigt trevlig fredagkväll!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

 

2 Comments to “Asiatiskt till fredagen”

  1. Fröken Dill says:

    Asiatiskt – YES!
    Men inte på fredagarna, de är vikta åt pizza med färdigköpt deg.

    Trist med sjukdomar. Det har ekat glest här på jobbet i veckan. Var och varannan är hemma med sjuka ungar. Det finns fördelar med att inte ha småbarn…

  2. katinka09 says:

    Så härligt med pizza på fredag! Det gör vi också ofta! Då faktiskt på egen deg.. måste göra det snart igen!

Leave a Reply