Pizzabagare – Team Italia

Lördagkväll i Katinkas Kitchen: Team Italia bakade pizza med bravur!

Under en resa till Italien i höstas köpte jag och min man Italia-munkjackor till barnen och gudbarnen. Så igår kväll samlades vi äntligen för att göra pizza à la Italia tillsammans. De små barnen var förväntansfulla och humöret var på topp hos alla.

En fördel med att ha många barn är att det går fort att få fram saker och fixa i köket – när de är med i alla fall:). En gjorde tomatsåsen, andra plockade fram alla ingredienser till toppingarna och lade fram vackert, mamman gjorde degen, pappan ordnade med drinkarna. Det är kul att dekorera sin egen pizza efter eget huvud och smak!

En skärbräda arrangerades vackert med  prosciutto och tryffelsalami som tillsammans med en skål oliver och en stor skål med grissinis (brödpinnar) fick vara förrättssnacks till drinkarna – saft eller fruktjuice blandat med bubbelvatten för barnen och vin eller annan drink till de vuxna:)

Vi hade följande härliga saker till toppingar: rökt skinka, prosciutto, salami, sardeller, kapris, oliver, färska tomater, pecorinoost, chèvre, fetaost, gorgonzola, ruccola, basilika och massor av mozzarella.

En av mina favoritpizzor görs med tomatsås, sardellfiléer, kapris och mozzarella. En annan är quattro formaggio med ostarna vi hade (det blir egentligen fem ostar). Och ytterligare en härlig favorit är att göra pizzan med bara tomatsås, oliver och mozzarella som gräddas först och därefter dekoreras med prosciutto, färsk basilika och toppas med en näve ruccola som slungats med lite olivolja och havssalt. En fantasiskt god, fräsch och vacker pizza med härliga italienska smaker.

Receptet på pizza finner du här bredvid.

När gruppfotot togs hade de små barnen tyvärr kroknat…

Mycket härlig matglädje och samvaro i köket!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera