Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Allahelgonahelg med goda middagar

2069420

Halloween för en del, stundande Alla helgonahelg för oss alla, höstlov, höstrusk och långhelg för många. Då passar det bra att laga goda middagar för nära och kära. Lördagen kommer att ägnas åt besök på kyrkogården vid anhörigas gravar samt att förbereda en Halloweenmiddag. En och annan 2069421höstpromenad, tända en brasa, njuta gott vin och god mat ska vi väl också hinna med under långhelgen.

Vad gäller tips för middagarna tycker jag att det passar bra med en stek, kanske en hjortstek, serverad med härlig trattkantarellsås full av höstiga smaker eller en mustig rödvinssås. Pröva gärna att “dekonstruera” steken, som jag skrivit om tidigare. Det innebär att alla hinnor och senor skärs bort och man får kvar de rena fina köttbitarna av olika storlek. De steks på högsta värme i torr stekpanna, helst gjutjärnspanna eller -gryta. Därefter ställs de i ugnen på bara 70 grader och bakas klara till rätt temperatur. Du får då ett fantastiskt fint, mört kött som är perfekt stekt rakt igenom. Pumpapuré är ett gott tillbehör som knyter an till årstiden och tillgängliga råvaror.

För mer tips på middagsalternativ pumasoppa 1 Katinkas Kitchen (11)rekommenderar jag att titta i kategorin Festmiddagar i kolumnen här till höger.

Till förrätt kan det ju passa bra med en krämig vackert orange pumpasoppa, kanske serverad med tryffelolja. Eller en sallad med rökt ankbröst, om man får tag på det. Lättlagat, gott och fräscht. Eller en klassisk räkcocktail, alternativt en uppdaterad variant med chili, koriander och lime.2056567

Till efterrätt passar det bra med en krämig fransk chokladmousse, med eller utan hallon. Eller en imponerande men ganska lättgjord moussetårta som du gör helt klar en flankstek pa fat 3 Katinkas Kitchendag i förväg – praktiskt om du har många gäster. Just i år ska jag ge mig i kast med att göra en moussetårta värdig en Halloweenmiddag – i läskiga färger men med goda smaker har jag tänkt. För mer inspiration går du in i kategorin Dessserter i kolumnen här till höger.

En riktig trevlig helg med mycket god mat önskas med vänliga matglada hälsningar!

Scrolla neråt för alla bilder:) 2069424

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com2058932

www.katinkaskitchen.com20694282069427

1 Comment to “Allahelgonahelg med goda middagar”

 1. Monica Kalfah says:

  Hej,
  helt förtjusande och intressante bloggsidor!
  Recepten är ocksa mycket lättlagade. Allramest tycker jag om de internationella menyerna.
  Manga mathälsningar tillbaka!
  Monica

Leave a Reply