Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Glutenfria frasvåfflor

IMG_0349

Jag brukar ju vanligtvis göra Hirams utmärkta klassiska våfflor, men vill nu hellre ha glutenfritt. Därför har jag experimenterat i år och gjorde de här våfflorna som vi tyckte blev både goda och frasiga som sig bör. Servera med din favoritsylt eller som jag rårörda bär och lösvispad grädde – vare sig det är våffeldagen eller inte. 

Du behöver: IMG_0348

2,5 dl durramjöl

1 dl rismjöl

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

3 dl mjölk

2 1/2 dl iskallt vatten

150 gram smält smör

en liten nypa saltIMG_0347

1 tskvaniljsocker

gärna socker med äkta vanilj att strö över de färdiga våfflorna

Gör så här: 

Blanda alla torra ingredienser inklusive bakpulver, rör om. Vispa i mjölk och vatten och sist det smälta något avsvalnade smöret. Smaka av med salt, ev. socker och kanske vaniljsocker eller rivet citronskal, kanel, kardemumma eller om du bara vill ha dem rena. Våfflor kan även serveras med salta tillbehör även om jag är svag för den söta varianten, helst med färska mosade bär.

Hetta upp ditt våffeljärn och smörj det i första varvet. Sedan brukar det fungera ändå med smöret som IMG_0350finns i smeten. Grädda dina våfflor gyllenfrasiga och servera direkt med grädde och sylt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.comIMG_0346

2 Comments to “Glutenfria frasvåfflor”

  1. Joe says:

    Tack för världens sämsta recept på våfflor. Du förstörde en hel middag tack vare sörjan som du kallar våffelsmet.

  2. katinkaskitchen says:

    Så tråkigt, Joe. Jag har gjort det här receptet många gånger liksom även familj och vänner – alla med gott resultat. Vi gillar att det blir ovanligt frasiga våfflor, som dessutom är glutenfria då många i familjen är glutenintoleranta och fler därtill väljer att dra ner på vetemjöl. Jag ska läsa igenom receptet och se om det blivit något fel. Hoppas du hittar något annat recept du gillar bättre. Hirams gamla våffelrecept som jag ödmjukt återpublicerat här på Katinkas Kitchen är ju en klassiker.
    Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Leave a Reply