Flankstek

Flankstek är en styckningsdel som blivit väldigt populär på sistone, som ofta kan finna till bra pris i affärer. Den är en mager del eftersom fett och senor skurits bort och har ganska grova köttfibrer, men blir ändå mör och fin om den inte tillagas för länge. Den lämpar sig väldigt väl för grillning eller stekning i grillpanna.

Man kan antingen marinera den först eller gnida in den med härliga kryddor och steka eller grilla den. Här har jag kryddat den med vitlök, chilipulver, peppar och salt. Den som har någon härlig chiliblandning med choklad eller chili-lime kan gärna använda den. Man steker köttet helt, jag föredrar att steka det så det är medium-rare, det vill säga inte för välstekt. Den stekta hela biten skärs sedan i ganska tunna skivor.

Idag serverar jag flanksteken med ugnsbakad grön sparris på Jamies vis, med tomater, oliver, basilika och vitlök. Receptet finner du här bredvid eller på den här länken: http://katinkaskitchen.com/?p=2262 Därtill ugnsrostad potatis och kanske ett gott kryddsmör, smaksatt med vitlök och chili eller helt enkelt bara det ljuvliga citronsmöret. Länk till det: http://katinkaskitchen.com/?p=7762

2 Kommentarer

  1. Flankstek är en av våra senaste favoritköttbitar. Verkligt prisvärd och MYCKET köttsmak.
    Har ännu inte testat att grilla den, men jag kan tänka mig att det blir perfekt! Hoppas på mycket grillning framöver…

  2. Att den har sån mustig härlig köttsmak gör den just särskilt lämplig att krydda ganska ordentligt.. härligt!

Kommentera