Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Pestofyllda fiskfiléer

Det här otroligt enkla men festliga fiskreceptet lagar jag gärna som lätt bjudmat. Helst använder jag ruccolapesto som finns att köpa, eller gör ruccolapesto själv på samma sätt som den vanliga peston.

Recept på hemlagad pesto finner du här på Katinkas Kitchen: http://katinkaskitchen.com/?p=2818

Ruccolapeston hittar jag i välsorterade livsmedelsaffärer.

Jag använder gärna filéer av vit fisk (helst rödtunga, annars bergtunga, gös eller liknande, även torsk eller sej går bra). Lägga en sked pesto på ena halvan, bred ut den, vik över den andra halvan – se på bilden här bredvid längst ner. Beräkna 1-2 fiskfiléer per person, beroende på storlek. Det brukar vara lagom med 150-200 gram fisk per person. Lägg de pestofyllda fiskfiléerna i en smord ugnsform, en klick smör på varje bit fisk och häll lite vitt vin runtom. (Bild på detta längst ner) Lite nymald vit- eller blandpeppar och salt över. Lägg en bit folie, smörpapper eller bakplåtspapper över formen och ställ in i ugnen i 170 grader. Grädda 10-15 minuter eller till fisken är precis färdigkokt utan att ha blivit för torr. Servera med den goda skyn som blir runtom, med pressad potatis, ris eller gott bröd. Det är väldigt gott att servera smörslungad spenat till. Jag brukar då använda den frysta bladspenaten, som jag låtit tina innan. Får du tag på färsk spenat i stora mängder går det också bra – tänk då på att den sjunker ihop väldigt mycket! På bilderna här har jag serverat pestofisken med balsamicostekta coctailtomater med ruccola.

Härlig matglädje i köket och bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

1 Comment to “Pestofyllda fiskfiléer”

  1. Theresa says:

    Katinka’s Kitchen heathy, tasty pesto-filled white fish is elegant enough for dinner guests, and yet so easy and quick it may well become one of my “go to” recipes for busy week-nights.

    Love the website, too!

Leave a Reply